ESITTELY

Tornado Eagles kennelnimen takaa löytyy Liljebladin perhe, Rune ja Carola lapsineen. Kennelnimen haltija on Rune, joka on suorittanut kasvattajakurssin ja allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen vuonna 2004, mutta kenneltoiminta työllistää meidät molemmat täysipäiväisesti. Koirat ovat koko perheen kiinnostuksen kohde, myös lapset (6 kpl) osallistuvat koirien hoitoon, koulutukseen ja koiranäyttelyihin, jotka ovat ykkösharrastuksemme koirien kanssa, muun koiratouhun lisäksi. Koiriemme kanssa olemme saaneet kokea monia ikimuistoisia ja hienoja hetkiä sekä kotimaan että ulkomaiden näyttelyiden menestyksen myötä.


Carola


Rune

Kotimme sijaitsee Porvoon Ilolassa, noin 10 km Porvoosta itäänpäin. Ympäristö on ihanteellinen koirien pitoon ja ulkoiluun. Meillä on koirille nykyaikaiset kenneltilat, joista osa on omien asuintilojemme kiinteässä yhteydessä, osa aivan asuinrakennuksen välittömässä läheisyydessä. Koirilla on käytössään yhteensä noin 1000 m2 katettuja ulkoilutarhoja ja koirilla on mahdollisuus mennä isoihin koirankoppeihin tai sisätiloihin, niin halutessaan. Iso 7000 m2 piha-alueemme on täysin aidattu, joten koiramme voivat olla myös pihalla vapaana. Kotimme välittömässä läheisyydessä on metsää ja metsäteitä, jossa koiria ulkoilutetaan. Koirat ja kennelitilat tarkastetaan kenneltarkastajan ja kunnaneläinlääkärin toimesta vuosittain. Tarkastusten yhteydessä ei ole löytynyt mitään puutteita tai huomautettavaa, koskien koirien tiloja, pitoa ja asumisoloja.

Omat pentumme ja nuoret koiramme kasvavat perheemme keskellä, leikkien ja touhuten perheemme kanssa asuintiloissa sekä pihalla.


Kasvatustyössä tällä hetkellä keskitymme kultaistennoutajien ja labradorinnoutajien kasvatukseen ja olemme tuoneet jalostusmateriaalia myös ulkomailta. 

Meillä koirat kasvatetaan ensisijaisesti kotikoiriksi ja suurin osa kasvateistamme meneekin ostajien toivomuksesta kotikoiriksi. Kasvattajana arvostamme ennenkaikkea hyvää ja pysyvää kotia, jossa koira on perheenjäsen. Kasvattajana tietysti toivoisimme, että kasvattiemme terveys tutkittaisiin ja niille haettaisiin jokunen näyttelytulos, koska terveys- ja näyttelytuloksista saadaan tietoa mihin suuntaan kasvatustyö on menossa. Täydellistä koiraa ei ole olemassakaan, mutta jokaisella kasvattajalla on  "visio", millaisia koiria hän haluaa kasvattaa. Meidän tavoitteenamme on kasvattaa fyysisesti ja psyykkisesti terveitä, luotettavia, rodunomaisia koiria, jotka ovat myös erinomaisia perhekoiria, ihmisen parhaita ystäviä. Jokainen kasvattimme omistaja voi oman innostuksen ja koiran soveltuvuuden mukaan harrastaa mitä itse haluaa.

Pennut tottuvat meillä lapsiin, lasten käsittelyyn, kissoihin ja toisiin koiriin. Pennut luovutetaan kolme kertaa madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, tunnistusmerkittyinä (mikrosiru), hoito- ja ruokintaohjeiden kera.